You, the petitioner

laat het ziekenhuis hersteloperaties van implantaten betalen!

1,629 signatures

Ziekenhuizen moeten hersteloperaties implantaten gaan betalen. Veel artsen brengen routinematig implantaten in bij patiënten (bijvoorbeeld polypropylene matjes die met het lichaam vergroeien). Zij verkopen deze behandeling als beste oplossing,ten koste van de patiënt.

Petition

We

, het Nederlandse volk, patiënten, en andere belanghebbenden,

 

observe

dat er veel te veel patiënten rondlopen met een - met het weefsel vergroeid – implantaat, dat er weer uit moet vanwege ernstige medische redenen. Deze zeer risicovolle procedure wordt vaak niet of slechts gedeeltelijk vergoed. Patiënten lijden hierdoor onnodig lang pijn en staan voor onevenredige financiële lasten. De kosten van hun hersteloperaties zouden door de implanterende ziekenhuizen moeten worden gedragen zonder de patiënt te belasten.

 

and request

zo spoedig mogelijk een einde te maken aan dit groot onrecht, door te bepalen dat:

het ziekenhuis dat het implantaat heeft geïmplanteerd ook de kosten draagt voor het eventueel weer verwijderen. Dit verwijderen - in binnen of buitenland - bij de meest geschikte chirurg, zou moeten geschieden zonder dat de verzekeraar of andere partijen op enige wijze de kosten op de patiënt kunnen verhalen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-09-27 
Lead petitioner:
Pim Sonnenberg 
Website:

History

Signatures

Updates

We zijn er nog niet...

Een nieuw kabinet, nieuwe kansen... Blijf deze petitie delen svp om er voor te zorgen dat ziekenhuizen minder matjes slachtoffers gaan maken.

+Read more...

Deze mensen zijn ten einde raad! Zij zijn nu afhankelijk van de goodwill van verzekeraars om een stuk plastic uit hun buik te laten halen waar ze zelf nooit om gevraagd hebben. Is de arts ( en het zijn er maar een paar die het durven verwijderen) niet door jouw verzekeraar gecontracteerd? Vergeet het dan maar! Dit kan toch niet waar zijn?

2017-10-14

laat ziekenhuizen betalen voor hersteloperaties

De petitie krijgt al aardig wat handtekeningen, maar nog lang geen 40000! En die zijn echt nodig om dit in het parlement te krijgen! Dus deel de link alsjeblieft met jouw netwerk of op facebook. Deze ellende kan iedereen overkomen.

+Read more...

Sommige mensen krijgen zelfs ASIA, een ziekte waarbij het lichaam tegen zichzelf gaat vechten door de steriele coating en of een afweer reactie. Echt vreselijk!

Laat het ziekenhuis eerst grondig onderzoek doen om te bepalen of de implantaten echt de beste oplossing zijn voor de individuele patiënt, voordat de operatie wordt uitgevoerd! Want als de ziekenhuizen zelf moeten gaan terugvorderen bij de aansprakelijkheids verzekeraar ligt het financiële risico bij het ziekenhuis in plaats van de patiënt.

Ook anonieme handtekeningen zijn geldig. En vergeet vooral niet op de link in de mail te klikken om jouw steun te valideren.

Alvast bedankt namens al die patiënten!

2017-02-03

Gisteren op TV bij Tros Radar

Gisteren werd ik uitgenodigd om te gast te zijn bij Tros Radar om mijn verhaal achter de petitie uit te leggen. Er zijn inmiddels al veel ondertekenaren.

+Read more...

Echter nog lang geen 40000!
Willen jullie daarom deze petitie zo veel mogelijk delen? Dit kan namelijk iedereen overkomen...

En vergeet alsjeblieft niet om op de link in de mail te klikken om te bevestigen, anders gebeurt er helemaal niets!

Het liefste zie ik zo min mogelijk anonieme ondertekenaren omdat ik niet weet of het parlement jouw anonieme steunbetuiging anders mee telt.

Alvast bedankt namens al die slachtoffers en te voorkomen slachtoffers!

Pim Sonnenberg

2017-01-31